Projecte general d’Escola
Curs 2016-2017

En transformació

cometes-negres

A través de la mirada me n’adono que cada minut quepassa ens fem més vells, que les fulles cauen durant la tardor, que el temps corre, que sense sentiments seríem inhumans i que, quan no som capaços de canviar una situació injusta, intentem cercar altres camins per posar-hi el nostre granet de sorra. (…) Diuen que el temps canvia les coses, però en realitat és un mateix que ha de canviar-les.

Zoè, 14 anys

L’escola és, necessàriament, un espai de transformació i en transformació. Només així pot estar connectada al fluir continu de la vida.

Vam iniciar el curs proposant-nos fer de la idea del canvi el nostre punt de partida. Preteniem posar de relleu el valor de l’evolució i la transformació, així com la capacitat i necessitat d’avançar que té cada persona, cada comunitat i el món com a casa comuna de tots.

– Transformant-nos?
– Transformant?

Hi ha transformació personal quan la intenció és transformar la realitat? Com canvia la realitat quan ens transformem nosaltres? Ara, al moment de documentar i ordenar les experiències viscudes, definim aquests dos apartats sabent que un és inclòs en l’altre. El més gran aprenentatge, potser, d’aquest trajecte.

Diu la física quàntica que l’observador modifica la realitat. Així que ens disposem a avançar de nou amb la vostra mirada, pensant que també es veurà modificada amb la vinculació que establireu pàgina a pàgina, en les històries de cada curs.

Gràcies per ser-hi!
Comunitat educativa de l’Escola Cooperativa El Puig

Algunes pàgines…

Projecte d’enguany:

L’art per comprendre el món
(en procés)

Portes obertes de l’Escola El Puig

Festa de Nadal
Diumenge 16 de desembre de 2018

Festa de Sant Jordi
Diumenge 28 d’abril de 2019

Portes obertes
Abril 2019 (per decidir).
Auditori Miquel Martí i Pol.

L’Escola
Troba’ns

Carrer de Baix, 20-22
08292 Esparreguera
Barcelona
93 777 22 76
escola@escolaelpuig.cat

Els Blocs

Secundària
Científic
Literari
Dimoni
Gegant
Vampir
Bruixot
Sol
Arc de Sant Martí

Escola Cooperativa El Puig Esparreguera