Passió
per l’Educació

cometes

El dret de la forma de conèixer infantil a viure i desenvolupar-se a l’escola d’acord a la seva naturalesa, és un principi ètic de la professió que ha d’estar en el punt de partida de la innovació dels processos d’ensenyament.

Carlos Gallego Lázaro

cometes-negres

Com a éssers humans civilitzats, som els hereus, no d’una pregunta sobre nosaltres mateixos i el món, ni tampoc d’un cúmul d’informació, sinó d’una conversa que s’inicià en el bosc primitiu i que s’estengué i formalitzà a través dels segles. Allò que distingeix l’ésser humà, no és l’habilitat de raonar correctament, de descobrir el món o d’inventar un futur millor, sinó la seva habilitat per participar en una conversa (…)

Carles Lladó

L’Escola va néixer amb voluntat de transformació. Al llarg dels anys no només hem construït un projecte propi, sempre inacabat, a partir de moltes influències, sinó que hem volgut participar en la millora de l’Escola del País.

La recerca és constant: A les reunions de mestres, als grups de treball de l’ICE, als assessoraments propis i externs, en conferències, lectures pedagògiques i articles propis, intercanvis de visites i residències amb altres escoles, participacions a debats i màsters de formació de mestres… i sobretot al dia a dia de l’escola que és el lloc on més aprenem, també, els mestres. Cada any organitzem una Escola d’Estiu interna a principis de juliol on compartim i reflexionem els canvis i recerques produïdes durant el curs i projectem les transformacions que imaginem pel curs vinent.

La formació de l’equip docent és com una escola paral·lela que funciona al llarg de l’any des de totes aquestes vessants. Els infants acaben el curs ben lluny d’on el van començar, però els mestres també. Aprenem, com ells, però no sempre les mateixes coses. I amb això el projecte creix.

L’Escola
Troba’ns

Carrer de Baix, 20-22
08292 Esparreguera
Barcelona
93 777 22 76
escola@escolaelpuig.cat

Els Blocs

Secundària
Científic
Literari
Dimoni
Gegant
Vampir
Bruixot
Sol
Arc de Sant Martí

Escola Cooperativa El Puig Esparreguera