Formació
dels i les mestres
de l’Escola

cometes

El camí de l’Aprendre no s’acaba mai

Marcos, 8 anys, en una visita de mestres a l`Escola

La formació permanent del professorat és un dels eixos que donen més força a l’escola. Formació per tots i gratuïta, assumida per la Cooperativa, perquè aquest no sigui un obstacle per poder-hi accedir.

Formació fora del Centre, participació en 5 equips de l’ICE de la UAB i també formació interna, entre professionals de la mateixa escola, per tal de compartir les recerques i coneixements als que s’accedeixen tant per la participació en els diferents grups externs, com per l’acció diària a l’escola que fa de l’autonomia cooperativa el seu valor més gran de projecció professional i de millora.

Aquest és un cercle virtuós. Sovint els ulls dels mestres explicant les experiències a les seves aules a l’escola d’estiu que organitzem, semblen les dels infants quan fan les seves descobertes més primigènies. És un fil de recerca apassionada que s’encomana entre l’equip i que esdevé també una forma de cohesionar-lo, de construir els punts forts del projecte, de reconèixer els esforços i encerts que fan avançar el fer col·lectiu de l’escola.

Una manera de potenciar el talent de cadascú, que no sempre té les mateixes característiques, però que amb els de tots, fan avançar el projecte general. En aquestes sessions no s’amaguen els dubtes, les incerteses, els errors, perquè també formen part del procés, i només una formació que parteix de la realitat fa que tothom acabi atrevint-se a iniciar-s’hi amb il·lusió i no només per la necessitat de formar-ne part.

Com més conegut i valorat és el projecte, més se’ns suggereix la participació en cursos, conferències, seminaris i visites. Això ens demana com a equip, un esforç continuat d’explicar, donar raons i respondre preguntes que ens arriben de fora i que ens ajuden a diferenciar el nostre projecte de la manera de fer o pensar imperant i també ens permet valorar-lo amb el retorn que rebem dels visitants, tant en forma de felicitació, de sorpresa, de comentari o de pregunta. Molts cops som nosaltres els sorpresos per la sorpresa dels altres!

cometes

El dret de la forma de conèixer infantil a viure i desenvolupar-se a l’escola d’acord a la seva naturalesa, és un principi ètic de la professió que ha d’estar en el punt de partida de la innovació dels processos d’ensenyament.

Carlos Gallego Lázaro

Grups de treball

Els grups de treball lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

  • Grups de treball de la cultura matemàtica de les persones. ICE UAB.
  • Grups de treball d’artística. ICE UAB.
  • Grups de treball d’Educació Infantil. ICE UAB
  • Grups de treball d’Escoles Sistèmiques ICE UAB.
  • Grups de treball d’Instituts Innovadors. ICE UAB.
L’Escola
Troba’ns

Carrer de Baix, 20-22
08292 Esparreguera
Barcelona
93 777 22 76
escola@escolaelpuig.cat

Els Blocs

Secundària
Científic
Literari
Dimoni
Gegant
Vampir
Bruixot
Sol
Arc de Sant Martí

Escola Cooperativa El Puig Esparreguera